Hej!

Ska det aldrig bli vår i år?! Så här segt brukar det inte vara. Inga tranor vid Hornborgasjön och jag har ännu inte hört lärkan, har nog aldrig varit så sent. På detta viset missar vi våren, det kommer bli sommar direkt.

Veckan har bara susat förbi, tiden går för fort!

Jag har försökt para de sista kaninhonorna, men de vill inte. Det behöver nog bli lite varmare och hopp om våren innan de brunstar igen. Jag är i alla fall glad för att jag väntade med att para i år. Hör av många andra uppfödare att alldeles för många ungar frusit ihjäl i år, tyvärr. Jag ska lita på hästarna, så länge de inte börjar fälla är det inte vår i sikte, fast nu har Teitur börjat så smått.

Igår åkte Lina och sju tjejkompisar till Ullared. De hade hyrt en stuga. De kom hem för en stund sedan, trötta, men nöjda efter att ha gjort en massa fynd. Linas första kompisar har fått körkort nu, så de kan åka vart de vill. Tjejerna börjar bli stora!

Edvin är hos Jörgen och skådar fågel, fast det är inte så kul, när nästan ingen vårfågel har anlänt. De tranor som kom för någon vecka sedan har vänt tillbaka söderut!

I torsdags höll han sitt första fågelföredrag. Det var för scouterna i Väring 9-10-åringar som ska göra utflykt till sjön Östen om ett tag. Han hade både bilder och ljud och barnen hade varit intresserad och frågat mycket så tiden gick för fort. Edvin hade gjort en fågelholk som de skulle sätta upp vid scoutstugan. Tänk om man hade varit en fluga på väggen där och fått sett honom! Han som alltid varit så blyg.

Idag var först jag och Gill ute och red och sedan tog jag de andra två också. Fast Mestur gick inte så bra med mig som med Lina…. Rindill går super just nu!!

Sedan har jag planterat om blommor, men jag hann inte färdigt för jorden tog slut och nästa påse var bottenfrusen. Får fortsätta imorgon.

Här blev det kris i torsdagskväll. Min älskade värmefilt jag fick i julklapp gick sönder! Jag som var så frusen efter ridturen. Tänk vad jag har skämt bort mig med den. Men idag åkte Ove tillbaka med den och fick en ny, så nu är jag varm igen. Och lilla granntösen Hanna kröp också under och värmde sig en stund. Go tjej!

Mvh Eva-Lena