Hej!

Igår var en härlig dag, om än lite kall, varför blir det aldrig vår i år?!

Jag, Lina, Mestur och Rindil var på Hinnikurs. Jag var nöjd med att jag bytte till Rindill, för oj vad han går bra just nu. Vi tränade ökad både tölt och trav. Tänk han kan faktiskt springa riktigt fort den lilla hästen. Fick även träna samma övning som jag gjorde dagen innan med Teitur. Nu gick det lite lättare. Målet med Rindill är ju att få honom att bli ännu bärigare, ta större och rumsligare steg, och klara ökningar. Och även på honom att sträcka ut sin överlinje. Viktigt på alla hästar.

Lina bara satt och log, för Mestur töltade, och töltade, och töltade. Och mellan det tog STORA kliv i traven och galopperade med lätthet. Han är mums den där lilla svarta hästen. De lärde sig även tölta ihop från marken, både på volt och rakt spår. Jag var imponerad!

Edvin och Ove var i Long på årsmöte med kaninföreningen och då var det även bedömning. Kjell Carnbrant dömde idag. Edvins nya lilla Emil fick sin 95a!! Lycka. Knatte och Bengan fick 94, jag hade med Jamie som jag egentligen tycker är ganska ful, men han var värd 93 poäng! Det är jag nöjd med. Jag är inte så förtjust i hans färg isabella, men tydligen var den väldigt bra på honom. Så jag får väl ta några kullar efter honom innan han säljs. Världens goaste är han i alla fall. Russel fick idag 93,5 och det fick även Rosie. Det var roligt för jag tycker som sagt att hon är värd mer än de 92 hon hade förut. Hon har förhoppningsvis bebisar i magen, så detta var hennes sista chans att höja poängen innan stambokföring.

Vi lämnade tillbaka Lille Skutt och Hasse, med hem kom istället en liten brun rysshona från Lars-Åke Asp. Hon har inte så bra presentation, men underbar teckning, så ihop med Pelle tror vi det kan bli superungar. Hon fick namnet Ida, eftersom Emil just flyttat hit. På bedömningen fick hon 93,5 poäng.

När vi kom hem från kursen kom Gill så vi red ut på Teitur och Siggi. Kallt och halt, men härligt ändå.

Sedan ville Lina övningsköra. Vi körde en timme i lördags, och nu fick hon köra till Pontus. Hon börjar bli riktigt duktig nu. Jag varken höll mig i någon gång, eller försökte bromsa mig genom golvet 😉

Vi tog dåligt med bilder på LU, men här finns en bild på min guldplakettvinnare. Synd bara att jag inte fick kamma till honom innan fotograferingen, det syns ju knappt vilken fin man han har http://www.dvargkaninklubben.se/utstaumlllningsresultat.html

Här finns även en liten film som Svt spelade in. Jag som vet var jag och Edvin sitter, kan se oss på filmen, men du kommer nog inte hitta oss. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/kanininvasion-i-borlange

Mvh Eva-Lena